Na naszym ostatnim spotkaniu w piątek 4.09. ustaliłyśmy, że spotkania klubowe w najbliższe piątki będą się odbywały. Padły też propozycje tematów spotkań, które zaczynamy realizować.
11.09.2020 r. o godz.18.00 zapraszamy na spotkanie z p. Martą Tarasiewicz.
Temat: "Sposoby na trzymanie formy podczas pandemii. Kształtowanie sylwetki i wzmacnianie odporności. Kuchnia lekkostrawna."
"Mgr
inż. Marta Tarasiewicz
Absolwentka
Technologii żywności i żywienia człowieka na Uniwersytecie
Przyrodniczym we
Wrocławiu
oraz studiów podyplomowych kierunku Dietetyka Krakowskiej Wyższej
Szkoły Promocji Zdrowia. Od początku 2016 roku wykładowca oraz
ćwiczeniowiec w Niepublicznej Wyższej Szkole Medycznej we Wrocławiu
również na kierunku Dietetyka. Dziedziny, którymi się zajmuję
to: żywienie w wybranych jednostkach chorobowych, żywienie na
różnych etapach rozwoju człowieka, żywienie w sporcie, chemia
żywności, suplementacja, interakcje leków z żywnością,
ziołolecznictwo, charakterystyka poszczególnych diet, diety
alternatywne, kuchnie świata, analiza żywności wraz z sensoryką,
bezpieczeństwo żywności, toksykologia żywności. Dodatkowo od 3
lat współpracuję z wrocławskimi klubami seniora poruszając
najnowsze tematy dotyczące odżywiania. Praca z ludźmi przynosi mi
ogromną satysfakcję oraz motywuje do nieustannego rozwoju jak
również uwalnia pokłady pozytywnej energii, którą zawsze staram
się dzielić."